Скитник
Къде отиваш, пътнико самотен?
Къде ще дириш таз вечер ти подслон?
Нима на тебе, пътнико самотен,
ти е нужно повече от онзи небосклон,
който твоя поглед всеки ден съзира,
а вечер сънуваш го светъл и кристален,
и който зиме и лете над тебе прозира
и разкрива ти свят нереален?
Ще ти кажа нещо, самотнико скитащ -
ти си щастливец с красива съдба!
Ти си свободен и силата имаш
да си скитник и да си щастлив от това!!!
© Някоя All rights reserved.