Веднъж сънувах странен сън
Валеше слънчев дъжд навън
А хората без капка страх
Се къпеха в дъжда със смях.
Обичаха се хората навън
А гласовете им кат звън
Повтаряха го всеки ден
И всеки бе благословен.
Сърцата им изпълнени с любов
А думите повтаряха с надслов
Усмихваха се на дъжда
На онзи слънчев от съня.
Лошо беше, че е сън
Но слънцето изгря навън
Надеждата отново оживя
Че всичко може да се случи от съня.
И всеки вече е разбрал
И истината е познал
Че Любовта е нашето спасение
А Смехът – от болките лечение.
© Hristo Hristov All rights reserved.