Здравей, любов! Седни, добре дошла!
Навреме си. За пиене какво обичаш?
Келнер, една чаша ледена тъга -
голяма! И менюто, ей сегичка ще поръчаме.
Имат топли спомени и смях на пара,
сушени сълзи с мигове разбити...
Къде е пепелникът? Мило, цигара?
От любимите ти, с аромат на мисли скрити.
Аз май няма да поръчвам, нямам апетит -
ядох оправдания, та ми се доповръща.
От надеждите напразни съм опитала,
и от обидите - те най-трудно се преглъщат.
Ах, пак ли бързаш? То и времето напредна...
Не, не, моля ти се, няма да се разберем така!
Още имам от лъжите ти на дребно,
та не бой се, сметката аз ще я платя.
© Меланхолия All rights reserved.