May 12, 2011, 10:26 AM

Снимка 

  Poetry » Other
478 0 0

Сянка на стената виждам,

където твоя снимка още виси.

Вижам очи, червени, проблясващи във мрака,

сякаш куче, бясно, бягащо от някой.


Виждам сянка ня стената,

виждам болка и скърбяща дама.

Искам аз да мога да я стигна,

да мога да ù кажа, тук съм.


Сянката се движи между времето,

гледа тя в очите и ми шепне.

Защо съм бил  и съм направил?

Защо съм не успял  и съм не можел?


Ето слънчев лъч изплаши студината,

сянка, студ и болка от стената,

остана старо, бляскаво петно в зората,

там, където снимка твоя някога стоеше.

© Георги Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??