няма начин да не вали
сто години
или поне една наличност
на дъното на хоризонта
никакви презумпции
за околосветско пътуване
в чиния за детска порция
дали да не разходя белите си каишки
по хълма
и да не се обадя на последния останал без дъх
саксофонист с повредена кола
била прегряла казва
има ли значение
сто години,
Габриел
смесваш точните пропорции
в началото септември
или края на света
може и без маслинка
като няма наличност няма
в дъжда се срещат чадъри
разперени ръце
саксофони
сто години преди
на бяла каишка липсващ хоризонт
днес съм просто Фермина
на една пуста тераса
в забравата на деня
напиши ми
два реда несъществуващи тайни
пусни от клетката съня
да потанцува в ъгъла
не толкова тъжно
и не толкова далеч
няма начин да не вали
© Зорница Николова All rights reserved.
както и ти