23 sept 2008, 8:29

soft 

  Poesía » Versos blancos
652 0 12

няма начин да не вали

сто години

или поне една наличност

на дъното на хоризонта

никакви презумпции

за околосветско пътуване

в чиния за детска порция

дали да не разходя белите си каишки

по хълма

и да не се обадя на последния останал без дъх

саксофонист с повредена кола

била прегряла казва

има ли значение

сто години,

Габриел

смесваш точните пропорции

в началото септември

или края на света

може и без маслинка

като няма наличност няма

в дъжда се срещат чадъри

разперени ръце

саксофони

сто години преди

на бяла каишка липсващ хоризонт

днес съм просто Фермина

на една пуста тераса

в забравата на деня

напиши ми

два реда несъществуващи тайни

пусни от клетката съня

да потанцува в ъгъла

не толкова тъжно

и не толкова далеч

няма начин да не вали

© Зорница Николова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??