Вярвам в живота!
... защото е толкова хубав...
Шайия Лайт-Феята на любовта
Не те познавах. Като си отиде,
един приятел твой ни запозна.
Поисках със очите си да видя
каква е тази слънчева жена -
за нея с толкова добро говори,
за нея мисли всеки земен миг.
А ти премина в оня свят отгоре,
като опазил поста си войник.
Такава топлина, такава обич,
такава жажда в тебе за живот.
Не е възможно да отиде в гроба
една жена, наречена любов.
Докоснах се до теб. И пак навярно
последните ти думи ще чета..
Една жена с усмивка лъчезарна
отишла си е вече от света.
Приятелите ти за тебе плачат,
пред паметта ти свели са глави.
Там някъде, във зоната на здрача,
разяждащата болка не боли.
30.11.09
© Гинка Гарева All rights reserved.