Сред нищото избягах да се скрия
от теб, от мен, от всичките лъжи,
сред нищото избягах да открия
как искам всичко пак да продължи.
Дълбоко в мене знаех, че това е краят,
че нямало е нищо между нас
вътре в теб отдавна нещо бе умряло,
а аз не исках да го изрека на глас.
Животът в теб изчезнал бе безследно,
а ти живееше по спомен ден след ден.
И всяка дума бе изричана безцелно
от някой друг, в тебе прероден.
А аз не исках дълго да повярвам,
че срещнала съм те в грешно време, в грешен свят,
а аз не исках дълго да повярвам,
че не може всичко пак да продължи.
И бягах сред нищото, за да се скрия
от теб, от мен, от всичките лъжи,
и бягах от болката, за да открия
дали без теб животът пак ще продължи.
© Албена Стоянова All rights reserved.