Среднощен дъжд окъпа тишината
и приласка душата неспокойна.
Поисках от Вселената да прати
щастие и здраве в дози тройни.
Но не за мене само, а за всеки
повярвал, че животът има смисъл
и ден след ден, макар да не е леко
живее, както той го е орисал.
Среднощен дъжд като небесна манна
изсипа на земята свойта щедрост.
Припомних си, че още ми е рано
да се предавам. И ми стана ведро!
18.08.24
Нина Сариева
© Nina Sarieva All rights reserved.