May 16, 2010, 10:57 AM

Среща 

  Poetry » Other
575 0 0

Стъпвам, пристъпвам към празнична маса...

Стъпвам, пристъпвам към другари добри...

Наздраве да кажем с напълнени чаши

и нека в очите ни огън гори...

 

Какво за нас е този ден?

Какво за нас е този приказен час?

Нима отново всички се смеем?!

Нима отново сме сякаш в час?!

 

Но какво ще е клас без учител?

Но какво ще е клас без водач?

Ооо!... Не!... Казваме всички...

Ето ги!... Ето ги!... Тук са, сред нас!...

 

- "Обръщение към учителите"

 

"Без Вас сме като дърво без корен..."

"Без Вас сме като крепост без стена..."

"Но с Вас сме като океан огромен,

който докосва всяка земя."

 

Ръка за ръка ний вървяхме до Вас

и в моментни падения Вие падахте с нас...

Желаехте от нищо да не се боим

и ни посочихте път, по който да вървим...

 

И нека станем и наздраве кажем...

И нека тоз другарски ден да Благословим...

И пред Вашата подкрепа и всеотдайност

дълбоко да се поклоним!...

© Люси Петрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??