Стъпвам, пристъпвам към празнична маса...
Стъпвам, пристъпвам към другари добри...
Наздраве да кажем с напълнени чаши
и нека в очите ни огън гори...
Какво за нас е този ден?
Какво за нас е този приказен час?
Нима отново всички се смеем?!
Нима отново сме сякаш в час?!
Но какво ще е клас без учител?
Но какво ще е клас без водач?
Ооо!... Не!... Казваме всички...
Ето ги!... Ето ги!... Тук са, сред нас!...
- "Обръщение към учителите"
"Без Вас сме като дърво без корен..."
"Без Вас сме като крепост без стена..."
"Но с Вас сме като океан огромен,
който докосва всяка земя."
Ръка за ръка ний вървяхме до Вас
и в моментни падения Вие падахте с нас...
Желаехте от нищо да не се боим
и ни посочихте път, по който да вървим...
И нека станем и наздраве кажем...
И нека тоз другарски ден да Благословим...
И пред Вашата подкрепа и всеотдайност
дълбоко да се поклоним!...
© Люси Петрова Всички права запазени