Стана така, че
страната на ЗЕМНИЯ РАЙ
пак да плаче,
но не от възторг - а от
горест и спретнат ѝ мрак...
Изход ѝма и
той всенароден отпор
е на новата
стара предателска сган,
че докара позор и
разруха, и мор
на народа ни го̀рък,
несрѐтен, презрян
от света̀, но обичан
от БОГ и челѝчен, и
бо̀рбен и свят, и
духовно богат, и при
все че поро̀бен
е, непримирѝм е към
робства и непреклонѝм!...
© Стоян Минев All rights reserved.