25 сент. 2023 г., 06:22

Обичан 

  Поэзия » Гражданская
225 0 0

Стана така, че
страната на ЗЕМНИЯ РАЙ
пак да плаче,

 

но не от възторг - а от
горест и спретнат ѝ мрак...

 

Изход ѝма и 
той всенароден отпор 
е на новата

 

стара предателска сган,
че докара позор и

 

разруха, и мор

на народа ни го̀рък,

несрѐтен, презрян

 

от света̀, но обичан

от БОГ и челѝчен, и

 

бо̀рбен и свят, и

духовно богат, и при

все че поро̀бен

 

е, непримирѝм е към

робства и непреклонѝм!... 

 

 

 

© Стоян Минев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??