"За онези моменти, които никога няма да си върнем,
но винаги ще останат с нас като спомени"
Някъде там скътана в средата на града
Спи една стара вековна сграда
Тази сграда достатъчно е видяла
Макар и на едно място цяла вечност да е стояла
Живот и щастие, тъга и смърт..
Всичко беше се случвало в този кът
Старата къща никога не беше будна
Въпреки това тя виждаше всяка тайна чудна
Всяка изненада, всеки грях
Бяха вградени в стените и в онзи прах
Който беше сънран там където и аз някога седях
Спомени сладки и горчиви
Бяха попили в стените ѝ ронливи
Краят на тази къща беше скоро
От нейният живот не оставаше вече много
Спомените щяха да изчезнат
Заедно с коридорите на къщата, които екнат
Това обаче е нормално, всичко се забравя
Времето никога нищо не оставя
А бъдещето гарантирам, никога случки не повтаря...
© Деян Софийков All rights reserved.