С оплодени от мрака сърца
се катерим по каменната стена
над бездната на самотата.
Каменен час.
Нозете ни
сами отмерват крачките
с гранитна тежест
на аскетично мълчание
и със замах притварят
деветте земни порти
пред изгнаниците на съдбата,
които във нас
вричат,
крещят,
проклинат.
© Янко All rights reserved.