Apr 10, 2008, 11:43 AM

Страданието на поета 

  Poetry » Phylosophy
508 0 1

Страданието на поета

 

Душата на поета помни ясно

за мъки страшни, мрачни дни.

Страданието обаче е прекрасно,

ако в един нов цвят се прероди.

 

 

Това ни каза в Словото си Бога,

благослови ни с вечна светлина.

Да се оплаквам и ридая аз не мога,

умислен във сияйна простота.

 

 

Все още търся пътищата прави,

които не загиват в суета.

В стиха, във цветните дъбрави

аз радостно и волно ще влетя.

 

 

Ще дъхна от цвета на мойта муза,

ще очертая нежния и силует

и с нейните цветя на мойта буза

щя пея слово, рима, стих, куплет.

© Нико Ников All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Защо ли напоследък трудно вярвам във това.Радвам ти се като те чета.Мили мисли имаш.
Random works
: ??:??