Страданието на поета
Душата на поета помни ясно
за мъки страшни, мрачни дни.
Страданието обаче е прекрасно,
ако в един нов цвят се прероди.
Това ни каза в Словото си Бога,
благослови ни с вечна светлина.
Да се оплаквам и ридая аз не мога,
умислен във сияйна простота.
Все още търся пътищата прави,
които не загиват в суета.
В стиха, във цветните дъбрави
аз радостно и волно ще влетя.
Ще дъхна от цвета на мойта муза,
ще очертая нежния и силует
и с нейните цветя на мойта буза
щя пея слово, рима, стих, куплет.
© Нико Ников Все права защищены