Страх ме е да се страхувам -
дори да мисля за самия страх,
как ли не да го умувам,
да съм герой – дори не щях.
Някак свикнал съм да се озъртам,
все да дебна, да се крия,
ако някой в стаята нахълта,
бягам, вместо да изляза да се бия.
Някои викат ми страхливец,
не това не може да е вярно,
просто съм си предпазливец -
сврял се, сгушил се на тайно.
Аз страх не съм изпитвал,
той станал ми е вече навик.
Животът ми война на щик е
срещу враг, който не познавам.
Тайно все си се надявам,
че по-страшно е да се страхувам,
но не мога да избягам,
страх ли ме е, нямам как да се преструвам.
О’ Донован
© Пламен Николов All rights reserved.