Jul 28, 2011, 1:47 PM

Странница 

  Poetry » Phylosophy
1000 0 17

Човек не знае откъде
се връща и дали отива
на Слънчевото матине -
овесил взора си бодилен...

нахлупил мисъл на чело
и в джоба свил на две - любови,
забил изтритото перо
под булото на сляпа сова...

Наметнат с лепките на здрач,
настъргал мъката си тиха
във шепите на клисав плач,
омесен с овдовели стихове...

И само Странница една,
(ако му свърне нейде в пътя)
измокрена като сърна,
задъхана от миг безплътие,

с очи от лъскав необят  -
дланта му щом едва докосне:
ще хвърли в пазвата му цвят
от обич живо-недоносена...

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??