Oct 24, 2014, 10:19 PM

Светъл ден 

  Poetry » Phylosophy
422 0 0

Лъч изгрява в светъл ден,

душата стопля, чувствам се блажен.

Нека Вечната Разумност проговори,

всичко що добро е - да се стори.

Блясъкът в ума свещен

упорито ти развивай всеки ден.

От сърцето ти обилно да извират

чувства нежни, мили, всеки да достигат.

Здравите постъпки в теб

да са подчинени на Идеала: "Все напред!"

На добрината място в теб да сториш,

очите си тогава ще отвориш.

Правда прояви,

човещината в тебе възкреси!

 

© Димитър Димов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??