Лъч изгрява в светъл ден,
душата стопля, чувствам се блажен.
Нека Вечната Разумност проговори,
всичко що добро е - да се стори.
Блясъкът в ума свещен
упорито ти развивай всеки ден.
От сърцето ти обилно да извират
чувства нежни, мили, всеки да достигат.
Здравите постъпки в теб
да са подчинени на Идеала: "Все напред!"
На добрината място в теб да сториш,
очите си тогава ще отвориш.
Правда прояви,
човещината в тебе възкреси!
© Димитър Димов Всички права запазени