Jan 5, 2015, 10:37 AM  

Светът на поетите 

  Poetry » Other
443 0 1

След взрив
вратите и прозорците - избити
и лудата душа
(със девет ключа,
дебели катинари,
злобни кучета,
системи за локация,
подслушвана,
във бялата си стая
изолирана)
внезапно се оказва
сред Вселената
и тръгва да се скита,
ненамерила
свободната си воля
и забравила
първичната си истинност
и мисия.
Завръщането ѝ
оказва се болезнено
и някак неизбежно
контролирано.

 

Душите на поетите
оставят
вратите си по принцип
незаключени.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Публикувано във:

© e-Lit.info Сайт за литература, 2018

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??