Nov 23, 2010, 6:21 PM

Сянка на приятел 

  Poetry » Other
825 0 1

Следи ме нещо нощ и ден,

следи ме – някъде зад мен е!

Следи ме, аз не се обръщам,

чакам то да се покаже.

 

Чакам, чакам...

... но какво?!

Нещото седи си все зад мен.

Където аз съм, там и то е,

зад мен е,

а е всъщност в мен!

 

И ходя аз, а то зад мен

следи ме, сякаш сянката е моя.

Сянка беше,

но собствената моя не,

а сянката ПРИЯТЕЛ истински, значим!

 

И тази сянка след секунди се премести,

препречи пътя мой.

Накара ме да спра внезапно,

пред нея аз да се изправя.

 

Така направих аз,

а сянката не си отиде,

седеше все около мене тя.

 

Наляво, надясно, накъде?!?

Сянката седеше все до мен...

Седеше, не се помръдваше дори,

до мен стоеше вече от зори.

 

Нощ и ден до мен е още тя,

не мръдва –

не помества се дори.

От мен не се отделя,

защото привикнала е с мене вече тя.

 

И да се отдели,

не ще направи тя така,

защото сянката от сянка има нужда.

 

Завинаги тази сянка ще е все до мен,

СЛЪНЦЕ ще е тя зя мен,

СЛЪНЦЕ истинско, засмяно,

СЛЪНЦЕ, което е единствено толкова прекрасно!!!

© Ива All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??