Събудих се, сънят избяга от очите
и изведнъж осъзнах - пак ли закъснях?
Най-после че съм свише разпознат
и любовта, и нежността,
които той - мъжът ми - ги дарява
са със толкова висок заряд!
И колко глупава или себична съм била,
за да не видя колко много той с радост ме дарява,
със висша нежност с цвят небесносин,
обгръща ме като шал-кашмир от облаци пенливи.
И радва се творецът на творбите си,
и реят се телата - танц необозрим,
във пух от нежност светлосин...
И винаги в миг такъв питам се:
с какво ли туй богатство съм заслужил?
© Есфир Асфар All rights reserved.