Когато се спуска вечерният здрач
и щурците бавно замлъкнат,
аз притварям очи и потъвам в съня,
в мойто царство на нощния вик.
И политам на облак от звезден воал
към мечтите си дръзки и восъчни,
да догоня за миг своя приказен свят,
пълен с цветни вълшебни зори.
И щастлива рисувам пъстроцветна дъга,
след прохладния есенен дъжд,
взимам късче палитра от мойта душа
и я вплитам в свойте мечти.
© Дочка Г All rights reserved.