Nov 1, 2024, 11:38 AM

Сърце 

  Poetry » Phylosophy
65 1 0

Спри, сърце! Недей ми говори!

Зная вече всички твои тайни!

Даже и гласът ти да мълчи,

чувам те по начини незнайни.

 

Неспокойна правиш ми нощта,

със вълнения изпълваш дните,

а когато пазя ти нарочно тишина,

ти чертаеш смело пътя на мечтите.

 

Остаряло си от свойте чувства,

мъдростта във себе си побрало.

Опит трупаш в тайните изкуства

от отломки да градиш начало.

 

Говори, сърце! Недей да спираш!

Нека да изглеждам луда или дива!

Знам, че истината винаги намираш

и ме караш да се чувствам жива.

© Лора Петкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??