Едно сърце се беше свило
в дланите на дете.
Едно дете, сърце завило,
от света го пази с ръцете две.
Една нощ студена, но прекрасна
светкавица раздра тъмното небе.
В едно небе звезда угасна,
стопи се в усмивката на онова дете.
Една усмивка пазеше сърцето,
топлеше премръзнали ръце.
Една светкавица огря детето,
сълза капна върху малкото сърце.
Едно единствено, стоеше в мрака
малкото дете, със сърцето в ръце.
Една звезда, видяла го - заплака
и пръсна се от мъка в черното небе.
© Кати Петкова All rights reserved.