Седя си аз в ъгъла на съвестта
Оглеждайки се за решение
Дали да се отдам на гореста
Или на егото да дам давление.
Голям съм вече за промени
Макар, че вътре съм на двадесет
А имам толкоз много спомени
Че стигат ми за сто и двадесет.
Замислям се понякога и за съдбата
Която всеки ден ме сполетява
И винаги благодаря за всяка дата
В която щастие ми подарява.
Благодаря и за несгодите в живота
Които дали са безброй уроци
Не знам какво научих, но със охота
Приемам все още аз житейските пороци.
И идва време вече, и започва да ми дреме
Какво направих, колко гряха сътворих
През малкото изминало вселенско време,
Но много за един животен щрих.
© Hristo Hristov All rights reserved.