Съвременен Робинзон Крузо
На остров живее съвременен, чуден,
към материка - два моста и метро,
но в ритъма му оживен, многолюден
днес той е просто Робинзон Крузо.
На остров живее сред хора и вещи -
бледи сенки от чужди светове,
не го свързват жадувани срещи,
нито мечти и попътни ветрове.
В пещера - паметник на бетона
с телевизор, компютър и душ
самотно мълчи днес телефонът,
кому ли е потребен не на уж.
В град живее модерен, прекрасен,
към света - летище, гара, море,
но в пулса му чува отговор ясен -
Робинзон е, а иначе е добре.
© Светослав Статев All rights reserved.
с обич.