11 ene 2008, 8:32

Съвременен Робинзон Крузо 

  Poesía
951 0 2

          Съвременен Робинзон Крузо

 

                   На остров живее съвременен, чуден,

                   към материка - два моста и метро,

                   но в ритъма му оживен, многолюден

                   днес той е просто Робинзон Крузо.

 

                   На остров живее сред хора и вещи -

                   бледи сенки от чужди светове,

                   не го свързват жадувани срещи,

                   нито мечти и попътни ветрове.

 

                   В пещера - паметник на бетона

                   с телевизор, компютър и душ

                   самотно мълчи днес телефонът,

                   кому ли е потребен не на уж.

 

                   В град живее модерен, прекрасен,

                   към света - летище, гара, море,

                   но в пулса му чува отговор ясен -

                   Робинзон е, а иначе е добре.

 

© Светослав Статев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??