Велик е мнимият писател.
Цар е всеки бездомник и клошар.
Неповторим артист е лудият.
Незаменим депутат е немият.
Недостижим художник - слепият.
Блажени са честните, а честни са всички мъртви.
Красиви са гората и морето.
Безкрайни са човешкото умопомрачение и небето.
Едно е началото и краят, едно е слънцето,
единствен - всеки ден.
Възвишени са музиката и мечтата.
Наивни и най-мъдри са децата.
Мимолетни са омразата и любовта.
Мъчение са надеждата и болестта.
Приятел - който живота ти спаси.
Истинско ли е, докосва ти душата.
Живот и нищо е водата.
Силата е огън, въздух и земя.
Дар е всяка усмивка, която заслужиш ти.
Родно е всяко близко.
Близък е хоризонтът.
Изкушение - всичко плътско.
Илюзия са очите.
Временна е младостта ,
затворен кръговрат - старостта.
Дадено е семейство, род и народност.
Сам си градиш и браниш честта.
Достоен е изборът.
Глупав е начинът.
Непоправими са думите.
Неудържими са мислите.
Душата е пъзел в две части.
Прошка е грешката.
Привързаността е обич.
Завистта е порок.
Алкохолът е бягство.
Природата - чудо.
Отъпкан е пътят и твърд, но напукан - асфалтът.
Секунда е поглед и много.
Кратък е този живот.
Гениалност е болката.
Трохите храна са за гладния.
Удар е нежност за недокоснатия.
Сладки са сълзите, солени стават с допир до очите.
Дланта е трудът.
Трудът е делото.
Вярата - прозрението.
Съвършенство?
Съвършен е празният лист.
© Димитър Йорданов All rights reserved.