26.07.2009 г., 16:07 ч.

Съвършено 

  Поезия » Бели стихове
726 0 2

Велик е мнимият писател. 

Цар е всеки бездомник и клошар.

Неповторим артист е лудият.

Незаменим депутат е немият.

Недостижим художник - слепият.

Блажени са честните, а честни са всички мъртви.

Красиви са гората и морето.

Безкрайни са човешкото умопомрачение и небето.

Едно е началото и краят, едно е слънцето,

единствен - всеки ден.

Възвишени са музиката и мечтата.

Наивни и най-мъдри са децата.

Мимолетни са омразата и любовта.

Мъчение са надеждата и болестта.

Приятел - който живота ти спаси.

Истинско ли е, докосва ти душата.

Живот и нищо е водата.

Силата е огън, въздух и земя.

Дар е всяка усмивка, която заслужиш ти.

Родно е всяко близко.

Близък е хоризонтът.

Изкушение - всичко плътско.

Илюзия са очите.

Временна е младостта ,

затворен кръговрат - старостта.

Дадено е семейство, род и народност.

Сам си градиш и браниш честта.

Достоен е изборът.

Глупав е начинът.

Непоправими са думите.

Неудържими са мислите.

Душата е пъзел в две части.

Прошка е грешката.

Привързаността е обич.

Завистта е порок.

Алкохолът е бягство.

Природата - чудо.

Отъпкан е пътят и твърд, но напукан - асфалтът.

Секунда е поглед и много.

Кратък е този живот.

Гениалност е болката.

Трохите храна са за гладния.

Удар е нежност за недокоснатия.

Сладки са сълзите, солени стават с допир до очите.

Дланта е трудът.

Трудът е делото.

Вярата - прозрението.

Съвършенство?

Съвършен е празният лист.

 

© Димитър Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??