ТЕАТЪР
Вятър свисти по гънките на стария афиш.
Дъждът мастилените сълзи е зацапал.
Вратите свирят с последния клавиш.
А гримьорната е още със дъх на грапа.
Пустее сцената на летния театър.
Ехото на репликите слушам в мрака.
Заедно с декорите ги разнася вятър.
... Захвърлената маска без очи заплака.
© Мимо Николов All rights reserved.
Харесва ми! Поздравления!