Слънцето България огрява,
народе, отърси се от забрава!
Колко българи живота си дариха
и с дух силен ни освободиха
от робство зло, нетърпимо
със упорството несломимо.
Подвига им нека не забравим
и не сал на таз дата да ги славим!
© Георги All rights reserved.