Кукла без крака.
В кадър: хвърчила летят
над Хирошима.
***
Сънят започва
в мига на събуждане.
Реалност е той.
***
Къщичка с комин.
Дим с криле опушени
отнася спомен.
***
Птица албинос.
Пред госта уникален
жицата блести.
***
Върху бебешки устни
капчица мляко.
Умиление.
***
Върху стъклото –
изящни арабески.
С дъх ги разтопявам.
***
В снежния човек
детето сложи сърце,
в локвата - сълзи.
***
Вазата падна.
Гледам отломките ѝ
с форма на цвете.
***
В син аквриум
сребристи мехурчета.
Ти ли въздъхна?
***
Плаче лозата.
И все ѝ е тая за
течното слънце.
© Алина Стоянова All rights reserved.
благодаря от сърце!!!