16 окт. 2011 г., 10:21

Тристишия 

  Поэзия
749 0 14

Кукла без крака.

В кадър: хвърчила летят

над Хирошима.

    ***

 

Сънят започва

в мига на събуждане.

Реалност е той.

 

    ***

Къщичка с комин.

Дим с криле опушени

отнася спомен.

 

    ***

 

Птица албинос.

Пред госта уникален

жицата блести.

 

    ***

 

Върху бебешки устни

капчица мляко.

Умиление.

 

   ***

 

Върху стъклото –

изящни арабески.

С дъх ги разтопявам.

 

   ***

 

В снежния човек

детето сложи сърце,

в локвата - сълзи.

 

   ***

 

Вазата падна.

Гледам отломките ѝ

с форма на цвете.

 

   ***

 

В син аквриум

сребристи мехурчета.

Ти ли въздъхна?

 

    ***

 

Плаче лозата.

И все ѝ е тая за

течното слънце.

 

 

 

 

 

 

 

 

© Алина Стоянова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??