О, как искам
да бъда тухла четворка
в живота,
силна,
тежка
и мощна,
зазидана в сграда порутена
със стени напукани,
от другите тухли
да се отскубна,
да падна,
да скоча
върху глава на политик
и да я строша...
Пък нека разбия се
на парчета хиляди,
дотолкова, че да съм пясък
червеникав,
керемиден
и като пясък
на всички политици
ще им се хвърля
в очите.
© Богдана Маринова All rights reserved.
и гранитно някое паве
Хареса ми!