Тук морето до нас
е топло, гальовно, красиво.
Там навярно ще бъде
студено и сиво,
тягостна тъжна картина...
Сега онзи облак
е магия от златна коприна.
После навярно
ще изчезне
зад онази скала.
Или просто ще стане
жалко късче безлика мъгла.
Нашият свят
сияе от радост
с всички багри
на изящната майска дъга.
Уникалният чар на момента -
тук и сега.
Ала утре навярно
ще се смръщи сърдито небето.
Утре навярно
със злоба и ярост
ще бушува морето.
Днес мечтата ни тук е -
жива, светла, лъчиста,
грациозна емблема от злато.
Там навярно ще рухне
в калта на житейското блато.
В твойта нежна ръка
сега ароматно ухае
красивата роза.
Ала утре ще вехне
в свят от грижи и проза.
Ето тук и сега,
игрив слънчев лъч
нежно ти гали лицето
но е само за кратко...
след секунди ще литне
без следа ще изчезне
далече някъде там -
в небитието.
Търсим шанса неспирно
и вечно се питаме:
‚Къде и кога?‘
Помисли! Нали виждаш -
нашето крехко,
но истинско щастие
е тук и сега!
© Веселин Данчев All rights reserved.
The work is a contestant:
Ще откриете, че животът все още си заслужава, ако просто се усмихнете »