Тихо е, и само твоят глас
като песен в стаята се носи.
Слушат те децата, твоят клас.
Слушат и задават ти въпроси!
Преподаваш новия урок,
със търпение им разясняваш.
Знанието няма ден и срок!
Всеки ден по малко им раздаваш!
Учиш ги на честност, доброта,
във живота истински да бъдат!
Даваш им от свойта топлина,
и мечти, които те да сбъднат!
Това са те, децата, твоят клас,
а ти си госпожата им любима!
Даряват те със обич всеки час!
Щастливи са със тебе, че те има!
© Георги Иванов All rights reserved.