Feb 27, 2007, 5:56 AM

Търсех Теб 

  Poetry
958 0 2

Търсех Теб, когато не намирах себе си.

Стръмнините на душата си пребродих.

Нараних нозете си от тръните,

които злобно се пронизваха.

 

И после сякаш те видях,

облечен в Праведност, стоящ отдясно -

на Престола седнал, в бяло.

И знамето Ти бе "Любов".

 

                ***                   

 

Отворих виждането си, погледнах -

видях княз с червена дреха.

Наметнал мен и всички провинения,

стоеше там и нежно ме докосваше.

 

Уплаших се от Неговата сила,

с която тъй пленяваше сърцето ми.

Не исках да избягам, затова стоях,

поглеждах плахо в изумление.

© Любомира Любенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Това е вярното-когато се търсиш да е чрез Него!Но Той не е страшен нищо че е силен!Браво!Прегръдки и усмивки!
  • Пишеш доста интересно и вълнуващо!!!

    Харесва ми!!!
Random works
: ??:??