Sep 17, 2015, 10:46 PM

Угасна 

  Poetry » Love
954 0 1

Слънцето срещнах,

някъде в тъмното,

погали ме с топли лъчи...

Погали, прегърна ме,

нали бях срината,

но някак си то ме спаси.

 

Така аз и Слънцето

тръгнахме заедно

по един път вървяхме - докрай!

Понякога гаснеше,

понякога палеше,

но все се оправяхме.. май?

 

Вярвах, че винаги

то ще ме стопля,

когато студено е в мен...

Когато сълзите ми стичат се нощем,

то ще ме милва... Но не.

 

Всичко било е мираж и илюзия,

изведнъж то си тръгна и край.

Взе топлината, обичта си и бързайки

напусна любовта ми.. и моя рай.

Промени се внезапно сякаш изгасваше.

Нямаше вече лъчи.

Твърдеше, че в грешка съм..

Но ясно показваше,

че вече любов не гори...

© Мира All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Мирела, ти пишеш за твоето слънце, което те срещна.Подари ти най-голямата радост и после си тръгна като с него си отиде и любовта.
    Най-тъжното в този наш живот е това, че всичко е преходно, но има и
    хубава страна, че след облачните дни отново пристигат слънчеви.
    Поздравявам те за хубавата творба и ти желая ново слънце да те
    огрее!
Random works
: ??:??