Sep 19, 2016, 7:58 AM

Урок от грешка 

  Poetry
390 0 1

(измислена случка)

 

За колко давате цветята? -
попитах възрастна жена.
Изглеждаше ми тъй позната
и озарена в светлина.

 

"Не се продават"- рече благо,
а после впи във мен очи.
Учителката си тогава,
видях пред мене да стои.

 

Една прегърбена старица,
а погледът и - светлина.
Букетите от ученици,
тя милваше като деца.

 

Целунах сбръчканите пръсти,
разбрал за грешката си сам.
Звънецът, спомени завръща
за първи стъпки в моят храм.

 

Вземах букет с пламтящи рози,
поднесох и го със сълзи:
Прости за глупавата поза,
светица си за мене ти!

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??