Остави ни, Господи, да създадем този свят!
Остави ни да го създадем както искаме!
Шест дни ще се целуваме до безпаметност,
а на седмия (обещавам), ще почиваме.
Шест дни ще му се завирам под кожата,
в торбата му шилото ще боде
и на седмия криво-ляво и както може
ще ме извая и създаде.
Шест дни ще се обичаме
извън Рая, под звездите.
И какво като Потопът ни настигне -
най-много да ни измие душите.
Шест дни ще се преплитаме
като две вейки осиротели,
а после ще изчезнат не Земята и звездите,
а цяла Вселената.
И какво ще правим, когато
ни заболят от любов телата?
Остави ни да създадем, Господи, този свят,
а пък после ще го мислим нататък...
26.05.2015
Велико Търново
© Елица Кръстева All rights reserved.