Sep 9, 2010, 1:06 AM

Усмивка на мълчание 

  Poetry
676 0 1

Усети ледените ù ръце по свойто тяло
и знаеше, че още малко и вече цялото 
ще е половина - половинка без сърце, 
защото тя го взе по пътя тъмен към небето.

Звездите му намигват присмехулно, 
а той лежи на росната полянка тъжен,
защото няма я ръката нежна, малка 
да обвие неговата груба длан.

И устните във алено-червено, 
които го целуваха безспир, 
са вече оцветени в синьо, затворени
във вечната усмивка на мълчание.

© Елица Илиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??