Jun 13, 2020, 6:29 AM

В краката на двуногия 

  Poetry » Other
464 0 6

 

Свири луд сатир

на стара флейта,

и вдъхновява го "Война и мир",

макар и непрочел и лист от книгата...

 

Пее арии с божествен глас

брадясал трол от древна сага,

а заек, заразен от бяс,

замества кучето на Баба Яга.

 

Рецитира стихове любовни

Хадес, властелинът на смъртта.

Разлиства страници от камъни надгробни

на поетите, преминали във вечността.

 

Сизиф извайва статуи в излишък,

подрежда ги в готовност за изложба,

и ги записва в закодиран списък

дълбоко мразещ всяка своя рожба...

 

А Сатаната е клошар в приют

разбрал отдавна истината тежка,

че този свят от него е по-луд,

а по-жесток от него е... човека...

 

И другите от всяка митология

намерили са си любимо хоби

открили, че в краката на двуногия

не божества са... а безлични роби...

 

23.09.2015.

© Георги Каменов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??