Свири луд сатир
на стара флейта,
и вдъхновява го "Война и мир",
макар и непрочел и лист от книгата...
Пее арии с божествен глас
брадясал трол от древна сага,
а заек, заразен от бяс,
замества кучето на Баба Яга.
Рецитира стихове любовни
Хадес, властелинът на смъртта.
Разлиства страници от камъни надгробни
на поетите, преминали във вечността.
Сизиф извайва статуи в излишък,
подрежда ги в готовност за изложба,
и ги записва в закодиран списък
дълбоко мразещ всяка своя рожба...
А Сатаната е клошар в приют
разбрал отдавна истината тежка,
че този свят от него е по-луд,
а по-жесток от него е... човека...
И другите от всяка митология
намерили са си любимо хоби
открили, че в краката на двуногия
не божества са... а безлични роби...
23.09.2015.
© Георги Каменов Все права защищены