Jan 18, 2009, 6:19 PM

В опак свят 

  Poetry » White poetry
742 0 3

Във объркан свят живеем -

де на почит е лъжата.

Да се борим не умеем

с подлостта и със разврата.

 

Чиста съвест - правда свята,

изтъргувани са вече

за пари и за охолство.

Всеки ниско до земята

с тъпо някакво упорство

днес се кланя на парата.

 

Не чест и достойнство - правда,

а мошеници крадливи

шетат волно по земята -

ръсят приказки лъжливи.

 

Алчен, подъл чорбаджия

разменил ги - за жълтици,

зъл и мрачен стар кадия

даде ги за сребърници...

 

В опак свят, жесток живеем,

без чест, съвест и достойнство.

Свят на подлост и измама

с беззакония - притворство

властва вредом по земята...

18.01.2009 г.

© Христо Оджаков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??