Във объркан свят живеем -
де на почит е лъжата.
Да се борим не умеем
с подлостта и със разврата.
Чиста съвест - правда свята,
изтъргувани са вече
за пари и за охолство.
Всеки ниско до земята
с тъпо някакво упорство
днес се кланя на парата.
Не чест и достойнство - правда,
а мошеници крадливи
шетат волно по земята -
ръсят приказки лъжливи.
Алчен, подъл чорбаджия
разменил ги - за жълтици,
зъл и мрачен стар кадия
даде ги за сребърници...
В опак свят, жесток живеем,
без чест, съвест и достойнство.
Свят на подлост и измама
с беззакония - притворство
властва вредом по земята...
18.01.2009 г.
© Христо Оджаков Всички права запазени