Mar 23, 2007, 9:26 AM

В ПАРКА 

  Poetry
539 0 5

В ПАРКА

 

Тя превзе и мен, и парка!...

Майка ли е, или фея?...

Френска триумфална арка

ще е нисък свод за нея!...

И каква ли бе съдбата,

дето тука ме довея?...

Фигурата й излята

ме накара да копнея...

Под опънатата блуза

гълъби накуп запяха!...

Как да търся друга муза,

щом очите ми изтляха?!...

Аз ли рядко идвам в парка,

или тя не стъпва тука?...

А в душата – лято жарко...

Гълъбите още гукат...

 

Ванилин ГАВРАИЛОВ

© Ванилин Гавраилов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??