В ПАРКА
Тя превзе и мен, и парка!...
Майка ли е, или фея?...
Френска триумфална арка
ще е нисък свод за нея!...
И каква ли бе съдбата,
дето тука ме довея?...
Фигурата й излята
ме накара да копнея...
Под опънатата блуза
гълъби накуп запяха!...
Как да търся друга муза,
щом очите ми изтляха?!...
Аз ли рядко идвам в парка,
или тя не стъпва тука?...
А в душата – лято жарко...
Гълъбите още гукат...
Ванилин ГАВРАИЛОВ
© Ванилин Гавраилов Всички права запазени